Dort z kysané smetany

Ingredience
400 g kysané smetany
2 balíčky piškotů
500 g kvalitního (nejlépe „domácího“ tvarohu)
ovoce
1 šlehačku
trochu marmelády nebo domácích povidel
1 lžíce mletého cukru
trochu kakaa na posypání

Postup
Vezmeme větší hrnec, vyložíme jej alobalem. Smícháme smetanu, šlehačku, tvaroh a cukr. Slepíme piškoty tenkou vrstvou marmelády a naklademe „dno“ dortu, poté přidáme (první a poslední) vrstvu ovoce a zalejeme první vrstvou připravené „hmoty“. Dále vrstvíme dle vlastní chuti. Konečnou dávku hmoty můžeme posypat trochou kakaa.
Necháme minimálně 12 hodin v lednici.

Dort z kysané smetany

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přesunout se na začátek